Radost z přírody

polevka.jpg

Příroda nám každý den nadělí nějakou drobnou radost. Teď u nás sbíráme plicník, petrklíč, sedmikrásku a samozřejmě pořád kopřivu.Sušíme na bylinkové čaje, ale snažíme se být ohleduplní.

Není nutné celé místo vysbírat, dělíme se se včelami a dalším hmyzem. Nejsme na této planetě sami a snažíme se na to pořád myslet. Budeme rádi, když o tom sbírání budete smýšlet podobně jako my. Děkujeme. Kopřivový příběh nekončí… Tak co zkusit hráškový krém s kopřivou? Žádné složité vaření vás nečeká. Stačí sáček mraženého hrášku, hrst kopřiv, trocha soli, voda. Rozmixovat, ohřát, ozdobit. Jarní polévka hotová za 5 minut. Kdo by chtěl polévku zjemnit, může přidat trochu rostlinné smetany. Strávit krásné jarní dopoledne vařením je jen pro otrlé, lepší je vyrazit ven, kde se to začíná pomalu zelenat…